Gönderen : ŞİFALI BİTKİLERLE DOĞAL TEDAVİ | Tarih:15/12/2009
15.12.2009 tarihinde kanal 7 ekranlarında çağın son lokman hekimi ömer osman korkmaz yine sağlığa faydalı bitkileri ve bunların kürlerini anlattı.
HİMALAYA TUZUNUN FAYDALARI VE KULLANIMI VE TUZ KÜRÜ:
*Himalaya tuzu 200 milyon yılda oluşmuştur.
* İçerisinde 84 tane mineral olduğu kanıtlanmıştır..
*damarlarda sertleşme yapmaz.
*kalp,damar,tansiyon ve böbrek hastaları rahatlıkla kullanabilirler.
*sağlıklı bir yaşam için ,doğru su(ph dengesi olan),doğru tuz ,temiz hava ve doğru beslenmek şarttır.
*sağlıklı ya da hasta olan herkes bu tuzu kullanmalı,diğer tuzu hayatından çıkarmalıdır.
*tadı normal tuz tadındandaha keskindir.
*yumruk büyüklüğündeki bir himalaya tuzunu yarım bardak suyun içinde erimeye bırkatığınızda, yaklaşık bir haftada eriyor.
*bu tuzlu su karışımını içtikten sonra,ilk etapta tansiyon yükselmesi olabilir. vücut buna alışıtıktan sonra tansiyon ve şekeriniz normale dönecektir.
HİMALAYA TUZUNUN KULLANIM ŞEKLİ
*Tuz kullanırken önce ,
bir miktar suyun içinde ıslatın ve erisin.normal tuz gibi bir kaç dakikada değil, bir parçası bir hafta gibi bir zamanda erir. ona göre hazırlık yapın.ardından istediğiniz yerde bu tuzlu suyu kullanabilirsiniz.
dikkat:
bu tuz kaynatıldığında mineralleri kaybolur. Bu nedenle yemeğe kullanmak istediğinizde ,yemeği ocaktan indirdikten sonra bu tuzlu suyu ilave edin. Böylece içindeki mineraller kaybolmaz.
HİMALAYA TUZU KÜRÜ:
0 yorum:
Yorum Gönder