Popularity: unranked [?]
Kriz yalnız cebimizi değil, sağlığımızı da etkiliyor.
Kriz dönemlerinde artan stres yükünü yönetmek zorlaşınca tansiyon fırlamaları, kalp çarpıntıları, göğüs sıkışmaları sıklaşıyor. Kriz dönemlerinde kalp krizi, inme-felç ve astım nöbetleri gibi stres ile ilişkili problemler de sıklaşıyor.
Aşırı stresin etkilemediği organ veya sistem yok! Stres ruh sağlığını da olumsuz yönde etkiliyor. İşi gücü bozulan, işinden, evinden, parasından, pulundan olan, alıştığı hayat şartlarından uzaklaşanların her şeyden önce ruh sağlığı bozuluyor. Baş ağrıları, uyku bozuklukları, unutkanlık, odaklanma sorunları, panik reaksiyonları kriz dönemlerinde sıklaşıyor.
REFLÜ, KOLİT, ÜLSER GASTRİT ARTIYOR
Kriz-stres bağlantısından nasibini en fazla alan sistemlerden biri de sindirim sistemi. Yemek borusunun sinirsel spazmları, reflü özafajiti, gastrit, ülser, kolit atakları çoğalıyor. Hazımsızlık, şişkinlik, geğirme, gaz yakınmaları nerede ise dört kişiden birinde görülmeye başlıyor.
Yorgunluk, kas-eklem ağrıları, isteksizlik ve depresyon işaretleri ile birlikte giden fibromiyalji sendromuna da böyle dönemlerde daha sık rastlanıyor. Bunların çoğunda cinsel isteksizlik, güçsüzlük, hatta cinsel fonksiyon bozuklukları da görülüyor.
KRİZDE TATLI KRİZLERİ SIKLAŞIYOR
Krizin yol açtığı stres yeme bozukluklarını da tetikliyor. Tatlı, yağlı, unlu, nişastalı şeyler yeme eğilimi ağır basıyor. Çoğu insan ruhsal gerilimleri baskılamak için çikolata, şekerleme gibi tatlılara yöneliyor. Olur, olmaz zamanda atıştırmalar yapmak, öğün atlamak, gece yemelerini çoğaltmak, alkol kullanımını arttırmak da kriz dönemlerinde sık görülen yeme yanlışları. Bu yanlışların doğal sonucu ise kilo almak. Kısacası kriz kilo aldırıyor.
Kısacası kriz dönemlerinde sağlığınızın bozulması olasılığı artıyor. Beden ve ruh sağlığında olumsuzluklar başlıyor. Oysa sağlık en çok da bu dönemlerde lazım! Böyle dönemlerde her zamankinden daha güçlü ve dirençli olmak gerekiyor.
Krizin olumsuz etkilerinden nasıl korunacağınızı daha sonra yazacağız. Yazının devamını okuyun… »
Popularity: 9% [?]
CİNSEL YOLLA BULAŞAN HASTALIKLAR
Yazısı 2010 Bulaşıcı ve Virüs Hastalıkları, Cinsel Sağlık kategorisi altında | yorum yok · Düzenle21 Nis
Popularity: unranked [?]
YAŞLILIK,BUNAMA,ALZAYMIR TEDAVİSİNDE KULLANILAN BİTKİLER
Yazısı 2010 Sağlıklı Beslenme kategorisi altında | yorum yok · Düzenle21 Nis
Popularity: unranked [?]
Popularity: unranked [?]
UYUZ HASTALIĞI BELİRTİLERİ VE BİTKİSEL TEDAVİSİ
Yazısı 2010 Genel kategorisi altında | yorum yok · Düzenle17 Nis
Popularity: unranked [?]
‘Sağlıklı Yaşlanma Uzmanı’ Amerikalı Dr. Andrew Weil’den
azdığı ‘Healthy Aging’ yani ‘Sağlıklı Yaşlanma’ adlı kitabı pek çok ülkede en çok satan kitaplar listesine giren Dr. Andrew Weil, geçen günlerde 60 yaşına girmiş olmasına rağmen kendini 6 yaşında hissettiğini vurguluyor. Sağlıklı yaşlanmanın, daha doğrusu ‘yıllanmanın’ kitabını yazan Weil, genç görünmenin kişinin genetik yapısıyla ilgili olduğunu söylüyor. Ancak burada önemli olan sadece genetik yapı değil. Genç görünmek, daha doğrusu kendini genç hissetmek için genetik yapının yanı sıra yaşam tarzı da çok önemli. Sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek de Dr. Weil’e göre herkesin kendi elinde…
Hedef, ‘gençleşmek’ değil, ‘yıllanmak’
Popularity: unranked [?]
Popularity: unranked [?]
Depresyona kadınlar yakalanıyor!
Yazısı 2010 Depresyon kategorisi altında | yorum yok · Düzenle12 Nis
Popularity: unranked [?]
Cinsel istek Kaybı nedenleri
Yazısı 2010 Cinsel Sağlık kategorisi altında | yorum yok · Düzenle12 Nis
A- Madde Bağımlılığı
1- Alkolizm
2- Diğer Madde Bağımlılıkları
B- Kişilik Yapısı
Popularity: unranked [?]
0 yorum:
Yorum Gönder