DR İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN NOHUT KÜRÜ VE LAHANA KÜRÜ Yazısı 2010 Güncel Sağlık Haberleri, Şifalı bitkiler kategorisi
Popularity: unranked [?]
sponsorlu bağlantılar
Güzellik Cilt Lekeleri Doğal Cilt Bakımı Güzellik Sırları Gözaltı Morlukları Kaş Şekilleri Cilt Maskeleri Yüz Maskeleri Dudak Bakım Şifalı Doğal Cilt ve Yüz Maskesi Kürleri Siyah Noktalar ve Sivilceler Dudak ve Göz Bakım
Popularity: unranked [?]
sponsorlu bağlantılar
İbrahim Saraçoğlu Göbek eritme diyeti
Göbek yağlarınızdan kurtulmak için Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun çok etkili olan bu tarifi aynı zamanda selülitlerinizden kurtulmanızı da sağlıyor.
Malzemeler:
• 4 lahana yaprağı
• 25 dal maydanoz
• 1 limon
Hazırlanışı: 1/2 litre kaynar suyun içine lahana yapraklarını içine attıktan sonra 3 dakika kaynatın. Ardından maydanozları ilave ederek 3 dakika daha kaynatın. zayiflaamsepeti.org Soğuyunca süzün ve içine limon sıkarak günde 2-3 kez aç veya tok karnına içmek yeterli olmaktadır.
Her gün taze olarak hazırlanmalıdır.İçmesi kolay olsun diye içine başka bir şey ilave etmeyin.
3 hafta uygulayabilirsiniz
Popularity: unranked [?]
sponsorlu bağlantılar
Vücudun ihtiyaç duyduğu bütün besin maddelerine sahip olan balık etinin, zayıflama diyetlerinin vazgeçilmez besini olduğu bildirildi.
Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Avlama ve İşleme Tekniği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Çelik, balığın her yaşta insanın her mevsimde rahatlıkla tüketebileceği bir diyet besini olduğunu belirterek, yetişkin bir kişinin günde 100 gram balık tüketmesi durumunda vücudunun ihtiyaç duyduğu bütün besin maddelerini karşılayacağını söyledi.
Balık etinde proteinler, yağlar, mineral maddeler ve vitaminler bulunduğunu hatırlatan Çelik, “Balık, bitki ve diğer hayvansal gıdalarda bulunmayan amino asitler ve yağ asitleri yönünden de çok zengin bir besindir. Ayrıca balıkta kemik gelişimi için mutlaka alınması gereken mineral maddelerden kalsiyum, magnezyum ve fosfor yönünden olduğu gibi bu gelişime katkıda bulunan D vitamini ve A vitamini yönünden de oldukça zengin bir besin kaynağıdır” dedi. Balık etinin birçok hastalığa da iyi geldiğini vurgulayan Çelik, şunları söyledi:
“Balık eti, kırmızı ete oranla daha az yağlıdır ve bazı özel yağ asitleri içerir. EPA ve DHA adı verilen bu özel asitler, et, süt, peynir gibi diğer hayvansal besinlerde yoktur. Bu yağ asitleri kan pıhtı oluşumunu engelleyerek, atardamarın tıkanmasını önler, böylece kalp krizi ve felç riskini azaltır, tansiyonu düşürür.
Bu nedenle şeker hastalarının, kalp hastalığı ve felç riskinden daha çok etkilendikleri için diğer insanlara göre daha fazla balık yemeleri gerekir. Balık, diğer hayvanlara göre genel olarak daha az yağlı olduğu için, kilonun sağlıklı düzeyde tutulabilmesine yardımcı olur. Balık eti bu özelliğinden dolayı zayıflama diyetlerinin vazgeçilmez besinidir.”
Çelik, her gün 100 gram balık tüketilmese de bazı toplumların yaptığı gibi geleneksel olarak haftada bir balık günleri düzenlemenin az da olsa sağlık için çok önem taşıyacağını sözlerine ekledi.
Popularity: unranked [?]
sponsorlu bağlantılar
Haftanın altı günü ayrı alternatiften dilediğinizi seçin. Bütün kahvaltıların toplam kalori oranı sadece 250. Yedinci güne ne oldu dediğinizi duyar gibiyim. Pazar günü ( tabii ki çok aşırıya kaçmadan ) istediğiniz gibi bir kahvaltı sofrası hazırlayın ve pazar sabahın keyfini çıkarın.
Corn flakes, meyve suyu ve yoğurt: Bir ufak kaseye corn flakes ile sütü karıştırın. Bir su bardağı şekersiz portakal suyu ve en küçük boy yoğurt ile kahvaltıyı tamamlayın.
Haşlanmış yumurta ve tost : Bir adet haşlanmış yumurta, yağsız beyazpeynirli tost ve şekersiz bir fincan çay.
Domatesin tadı : 1,2 dilim kepek ekmeği2 dilim domates, 1 parça beyazpeynir ve bir su bardağıdomates suyu.
Sosisli kahvaltı : Bir büyük boy sosisi ızgarada pişirin. Yanına dana jambon ve kaşarpeynirinden oluşan yağsız bir tost hazırlayın. Şekersiz bir bardak çayı ihmal etmeyin.
Yoğurdun lezzeti : Bir küçük kap yoğurt, bir adet muz ve bir dilim tost ile birlikte bir fincan şekersiz kahve.
Meyve salatası : Beşer adet kivi, bir adet muz, bir elma ve iki dilim karpuzu diyet yoğurt ile karıştırın. Şekersiz bir fincan çayı unutmayın.
Zevkli akşam yemekleri
Diyeti bie keyif haline getirebilmek için önce onu bir işkence haline getirmek için önce onu bir işkence olmaktan çıkarın. Günün en keyifli öğünü olan akşam yemeklerini hep birlikte zevk haline getirin. Haftanın belirli akşamlarını sebze ve meyve kürü olarak seçin. Kendinize ve ailenize hiçbir sınır koymadan dilediğiniz kadar meyve, sebze yiyin. Ancak, kabuklu olan meyvelerin kabuklarını soymadan… kütür kütür bir elmayı ısıra ısıra yemenin keyfini sürün. biliyoruz sebze özellikle erkekler tarafından tercih edilmiyor. o halde bir günü de balığa ayırmaya ne dersiniz? tabii ki ızgara olmak koşuluyla! zaten balığı parçalamadan yemek çok daha makbul! leziz bir palamut balığını ızgarada yapıp bütün aile birlikte yemek hiç de fena olmaz.
Akşam Yemekleri İçin Alternatifler
Keyifli akşam yemekleri için size üç tane önerimiz var. Bir deneyin bakalım hoşunuza gidecek mi?
Kremalı domates soslu makarna ve yoğurt:
bir porsiyon kremalı domates sosunu 125 gram pişirilmiş spagetti ile karıştırın. üzerine Parmesan peyniri dökün ve mevsim sebzeleriyle servis edin. Yemeğin yanına bir küçük kap yoğurt da alabilirsiniz.
Fesleğen soslu makarna: 200 gram fiyonk ya da burgu makarnanın üstüne fesleğen ilave edin. Üzerine Parmesan peyniri dökün. makarnanın yanına sebze katarak servis edin.
Mantarlı Kereviz: dört adet orta boy kerevizin içini oyun. 250 gram mantar, sivri biber, domates, maydonoz ve dereotunu doğrayı karıştırın. üzeirne sıvı yağ ve bir tatlı kaşığı şeker ekleyerek karıştırın. kerevizlerin içine bu karışımdan koyarak az suyla karıştırın.
Popularity: unranked [?]
sponsorlu bağlantılar
Berna Laçin zayıflama çayı
Hazırlanışı : Malzemelerin hepsini karıştırıp blendırdan geçirin. Elde etiğiniz tozdan her sabah 2 yemek kaşığı kadarını 2 su bardağı kaynar suyun içine atıp karıştırın.!5 dakika demlenmesini bekleyip aç karnına için.
orjinal yazılar için mucizeiksirler.blogspot.com ‘u ziyaret ediniz
Popularity: unranked [?]
sponsorlu bağlantılar