Ağızda ve boğazda meydana gelen yaralar, Ağzın iç kısımlarında ve boğazda kenarları şişkince beyaz noktalar şeklinde görülür. İltihaplı olan bu noktalar özellikle bir şeyler yiyip içerken acı verir.
Bal : Yenir. Serbeti içilir. Macun yapılır. Merhem gibi sürülür.Bal: Bin bir derde deva olan bal her türlü yarada olduğu gibi ağız ve boğaz yaralarında da faydalıdır.
Kara Dut şurubu : Karadut şurubundan 1 fincan, 3 bardak suya ilave edilerek günde 5-6 kez gargara yapılır.
Esek marulu : Suyu burna çekilir.
Gül : Her gün ağızda bir miktar çiğnenir.
Itır çiçeği : Surubu ile gargara yapılır.
Kadın tuzluğu (sarı çalı) : Meyveleri yenir.
Kara dut : Lapası sarılır.
Kasık otu : Surubu içilir.
Kına : Sıcak su ile gargara yapılır.
Kızılcık : Yenir.
Nane : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür ve sarılır.
Meşe: Mazıları toz haline getirilip, ağız yaralarının üzerine konur.
Sinirli ot : Suyu ile gargara yapılır.
Simsek ağacı (çulak ağacı) : Suyu ile gargara yapılır.
Böğürtlen: 3 bardak suda, 3 tutam böğürtlen yaprağı yarım saat kaynatılıp soğutulduktan sonra süzülerek gargara yapılır.
Hatmi: 3 tutam hatmi, 2 bardak suda kaynatılarak, tülbentten süzülür ve gargara yapılır. 3 ? 4 damla da oksijenli su damlatılırsa daha iyi sonuç verir.
Çay: Severek tükettiğimiz içeceklerden olan çay da ağız içinde ve boğazlarda oluşan yaralara karşı etkili maddeler içerir. Nane, Anason ve Adaçayı gibi bitkilerin çayları da ağızda ve boğazda oluşan yaraları iyileştirmeye yardımcı olur.
Sarımsak: Güçlü bir antibiyotik olan sarımsak her türlü yara ve iltihaplanma da iyileşmeye yardımcıdır.
Dut: Karadut şurubundan 1 fincan, 3 bardak suya ilave edilerek günde 5-6 kez gargara yapılır.
Nar: Dört bardak suya, 4 tutam narçiçeği konup, yarım saat kaynatılır. Daha sonra bu sıvı tülbentle süzülüp gargara yapılır.
Bal : Yenir. Serbeti içilir. Macun yapılır. Merhem gibi sürülür.Bal: Bin bir derde deva olan bal her türlü yarada olduğu gibi ağız ve boğaz yaralarında da faydalıdır.
Kara Dut şurubu : Karadut şurubundan 1 fincan, 3 bardak suya ilave edilerek günde 5-6 kez gargara yapılır.
Esek marulu : Suyu burna çekilir.
Gül : Her gün ağızda bir miktar çiğnenir.
Itır çiçeği : Surubu ile gargara yapılır.
Kadın tuzluğu (sarı çalı) : Meyveleri yenir.
Kara dut : Lapası sarılır.
Kasık otu : Surubu içilir.
Kına : Sıcak su ile gargara yapılır.
Kızılcık : Yenir.
Nane : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür ve sarılır.
Meşe: Mazıları toz haline getirilip, ağız yaralarının üzerine konur.
Sinirli ot : Suyu ile gargara yapılır.
Simsek ağacı (çulak ağacı) : Suyu ile gargara yapılır.
Böğürtlen: 3 bardak suda, 3 tutam böğürtlen yaprağı yarım saat kaynatılıp soğutulduktan sonra süzülerek gargara yapılır.
Hatmi: 3 tutam hatmi, 2 bardak suda kaynatılarak, tülbentten süzülür ve gargara yapılır. 3 ? 4 damla da oksijenli su damlatılırsa daha iyi sonuç verir.
Çay: Severek tükettiğimiz içeceklerden olan çay da ağız içinde ve boğazlarda oluşan yaralara karşı etkili maddeler içerir. Nane, Anason ve Adaçayı gibi bitkilerin çayları da ağızda ve boğazda oluşan yaraları iyileştirmeye yardımcı olur.
Sarımsak: Güçlü bir antibiyotik olan sarımsak her türlü yara ve iltihaplanma da iyileşmeye yardımcıdır.
Dut: Karadut şurubundan 1 fincan, 3 bardak suya ilave edilerek günde 5-6 kez gargara yapılır.
Nar: Dört bardak suya, 4 tutam narçiçeği konup, yarım saat kaynatılır. Daha sonra bu sıvı tülbentle süzülüp gargara yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder