Ağız kokusunu gideren 10 gıda
Yazısı 2010 Ağız sağlığı kategorisi altında | yorum yok · Düzenle12 Nis
Popularity: unranked [?]
Ağız Sağlığı ve Diş Bakımı Nasıl Olmalıdır
Yazısı 2010 Ağız sağlığı, Diş Sağlığı kategorisi altında | yorum yok · Düzenle12 Nis
Ağız Sağlığı ve Diş Bakımı Nasıl Olmalıdır
Diş bakımı genel sağlık kısmı tam ve iyi bir ağız sağlığı duygusu verir.
Diş çürümesi birçok ülkede en yaygın sağlık sorunu olduğunu ve bunun herkes tarafından diş hekimi üzerindeki kötü vurgu gösterir. Kötü fırçalama alışkanlıkları ve günlük ağız bakımı konusunda ihmal çeşitli diş sorunları için çağrıda sebep dengesiz beslenme, hangi zaman alıcı, pahalı, acı ve karmaşık olabilir tedaviler, diş. Most of the dental problems can be avoided by paying attention to the daily oral hygiene. Ve diş sorunları çoğu günlük ağız hijyeni için dikkat ile önlenebilir.
Popularity: unranked [?]
Ağız Sağlığı ve Diş Sağlığı
Yazısı 2010 Ağız sağlığı, Diş Sağlığı kategorisi altında | yorum yok · Düzenle12 Nis
Ağız Sağlığı ve Diş Sağlığı
Yetişkinlerde ve Çocuklarda Diş Sağlığı
Ağız ve diş sağlığı, patojen mikroorganizmalardan, soğuk, sıcak, sert gibi fi ziki etkenlerden en çok etkilenen organlardır. Fetüsün gelişimi, annenin hamilelik dönemindeki beslenmesiyle yakından ilgilidir. Ağız ve diş sağlığı, bu nedenle doğumdan önce başlar. Doğumdan sonra devam eder. Yaşam boyu izlenerek bakım ve tedavisi yapılır.
Ağız ve Diş Sağlığı Nasıl Korunur ve Diş Sağlığı Hakkında Bilgiler
Dişlerin sağlığı; beslenme, özellikle D – C ve A vitaminlerini ve kalsiyum, fosfor, flor gibi mineralleri yeterli ve dengeli şekilde alma ile sağlanır.
Bakımsız ve çürük dişler en tehlikeli enfeksiyon kaynağıdır. İleri yaşlarda ortaya çıkan kalp ve damar hastalıkları, romatizmal hastalıklar, böbrek hastalıkları ve diğer bazı hastalıkların nedenleri diş çürüklerine yerleşen daha sonra vücuda kan yoluyla yayılan patojen mikroorganizma lardır.Çürük dişler, ağız sağlığını bozar. Sindirim sistemi hastalıklarına ve ağız kokularına neden olur. İnsanın fizik görüntüsünü kötü yönde etkiler.
Dişler, her yemekten sonra günde en az iki defa ve yatmadan önce yeterli bir süre fırçalanır. Diş macunu ve fırçanın seçimini bilinçsizce seçmek sağlık yerine dişlere ve diş etlerine zarar verir. Unutulmamalıdır ki her çeşit diş fırçası fırçalama tekniğine uygun yapıda değildir. Diş macununun fazla kul lanılması, ağız florasını bozması ve ağızdaki fagositleri öldürmesi bakımından sakıncalıdır.
Çok sıcak, çok soğuk, sert yiyecek ve içecekler diş minesinin çatlamasına neden olurlar. Kristal şeker ve benzeri şeylerin çiğnenmesi de dişlerde çatlamaya yol açar. Şekerli yiyeceklerden sonra dişler fırçalanmazsa solunumdaki C02 ve karbonhidrat diş çürümesine neden olan asitler açığa çıkar. Asitler dişte kaviteler meydana getirir. Ağız Ph’sı, asit ortama doğru kayar. Ağız, florası bozulur, ağızdaki fagositler yetersiz kalır. Yazının devamını okuyun… »
Popularity: unranked [?]
Ağız yaralari için bitkisel tedavi yöntemleri
Yazısı 2010 Ağız sağlığı kategorisi altında | yorum yok · Düzenle12 Nis
Ağız yaraları için, şifalı bitkilerden faydalanmak isteyenler için bitkisel kürlerimiz aşağıda verilmiştir.
Popularity: unranked [?]
Ağız Kokusu Nasıl Önlenir? Ağız Kokularını Giderme
Yazısı 2010 Ağız sağlığı kategorisi altında | yorum yok · Düzenle12 Nis
Ağız kokusunun nedenleri nerlerdir ve bu kokuları nasıl önleriz?
Popularity: unranked [?]
AĞIZ VE GIRTLAK KANSERİNDE FAYDA SAĞLAYAN ŞİFALI BİTKİLER
Yazısı 2010 Ağız sağlığı, Kanser kategorisi altında | yorum yok · Düzenle11 Nis
Popularity: unranked [?]
Ağız kokusu için basit ama pratik önlemler
Yazısı 2010 Ağız sağlığı kategorisi altında | yorum yok · Düzenle11 Nis
Ağız kokusunun sebebi ölü bakterilerin atık maddesi olan ve ‘volatile sülfür’ ismi verilen bir gazdır. Nefeste oluşan kötü koku büyük oranda ağız içinden kaynaklanır. Ağız içi bir infeksiyon, ilerlemiş bir dişeti hastalığı ya da sadece ağız içinde birkaç saatten fazla kalmış gıda artıklarına yerleşen bakteriler kokuya sebep olurlar.
Popularity: unranked [?]
Ağız Ve Boğazda İltihaplanma
Yazısı 2010 Apseler ve İltihaplar, Ağız sağlığı, Güncel Sağlık Haberleri kategorisi altında | yorum yok · Düzenle11 Şub
Ağız içindeki yaralara soğan suyu sürülür.
* Bir bardak suya bir tutam papatya konur, on dakika hafif ateşte kaynatılır. Soğuduktan sonra ağız bu karışımla çalkalanır ve gargara yapılır.
Popularity: unranked [?]
Popularity: unranked [?]
Ağız yaraları, “basit” ve “derin” veya “sert kenarlı” yaralar olmak üzere iki grupta toplanabilir. Çoğunlukla, üşütme veya hazımsızlıktan kaynaklanır. Yaraların etrafı, kırmızı bir çizgi ile çevrilidir. Başlangıçta, içi su dolu kabarcıklar halindedirler. Sonradan patlayarak etrafa yayılır ve sancılı ağrılara neden olurlar. Çocuklarda; kızamık ve çiçek hastalıkları sırasında da aynı yaralar meydana gelebilir.
Popularity: unranked [?]
0 yorum:
Yorum Gönder