6 Nisan 2010 Salı
şifalı bitkiler nefes darlıgına defne şifalı bitkiler
DEFNE .
MİKROB ÖLDÜRÜÇÜ
ATEŞ DÜŞÜRÜÇÜ,
VUCUDU TERLETİR,
VUCUDA RAHATLIK VERİR.
HAZIM KOLAYLAŞTIRICI,
İŞTAH ACAR
SİNİR AGRILARINI GİDERİR.
NEFES DARLIGINA ,
KARIN AGRISINA
VE ÖKSÜRÜGE FAYDALIDIR.
HAZILANIŞI
güzel kokusu nedeniyle yemeklerde koku ve tat verici baharat olarak kullanılır.
defne yapragı hatmi ciçegi ile kaynatıllıp ,bal ve tarcın ile demlenirse defne cayı elde edilir.
Latince İsmi: Laurus nobilis
İçerdiği Maddeler: Eterli uçucu yağlar, doymuş yağ asitleri, laurik asit, palmitik asit, stearik asit, esans yağları ve doymamış yağ asitlerini ihtiva etmektedir.
Özellikleri:
Yemeklerde lezzet kattığı için kullanılmaktadır. bunun yanında bitkisel tedavi amaçlıda kullanılmaktadır. Halk arasınd akdeniz defnesi olarak ta bilinmektedir. Türkiye’den Dünyaya ihraç edilmektedir. Genelde akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü yerlerde yetiştirilmektedir. Soğuk yerlerde yetiştirilmemektedir.
Faydaları:
- Yemeklerle birlikte kullanıldığında iştah açıcı ve lezzet verici özelliğe sahiptir.
- Hoş kokusu sayesinde ferahlatıcı etkiye sahiptir. İnsana huzur vermektedir.
- Kan dolaşımını hızlandırmaya yaramaktadır.
- Hazımsızlık problemi yaşayanlara iyi gelmektedir.
3 çorba kaşığı defne yağrağı, 1 çırba kaşığı hatmiçiçeği ile sıca su içinde 15 dakika boyunca kaynatılır. Elde edilen karışım şeker, bal yada pekmez ile tatlandırılarak içilir.
Benzer Yazılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder