Tıp dilinde, tonsillit olarak adlandırılan, bademcik iltihabı, normal şartlar altında, hayati tehlike arz etmeyen, ama, bazı durumlarda, üst solunum yollarında ve böbreklerde tehlikeli etkilerin oluşmasına yol açan bir hastalıktır.
Bademcik iltihabı için şifalı bitkiler ve bitkisel kürler aşağıda verilmiştir.
EBEGÜMECİ: 1 bardak suya, 10 gr ufalanmış bitki konur, 5 dk kaynatılır, ılıyınca gargara yapılır.
BÖĞÜRTLEN KÖKÜ VEYA YAPRAĞI: 1 bardak suya, 10 gr doğranmış kök veya yaprak ko nur, 5-10 dk kaynatılır, bu su ile gargara yapılır, çay gibi içilir.
ERİK YAPRAĞI: Erik yaprakları kaynatılır, suyu ile gargara yapılır.
KARADUT YAPRAĞI: 1 fincan sıcak suya, 1 fincan dut şurubu ilave edilir, sıcak olarak gargara yapılır ve yutulur. Bilhassa çocuklar için çok faydalıdır.
MEŞE MAZISI: Mazı parçalanır kaynatılır, suyu ile gargara yapılır.
TURP: Turp sıkılır, suyu buruna çekilir.
BAL: Kaynatılmış adaçayına biraz bal, biraz sirke karıştırılır, gargara yapılır.
1 bardak ılık suda 1 tatlı kaşığı bal eritilir, üzerine limon sıkılır, bununla gargara yapılır.
LAHANA YAPRAĞI : Lahana yaprağı kaynatılır, suyu ile gargara yapılır.
KENEVİR: 1 bardak kaynar suya 1 kaşık dövülmüş kenevir konur, 10 dk bekletilir, 1 günde tüketilir.
FARFARA OTU ÇİÇEĞİ : 1 bardak kay nar suya, 5 gr çiçek konur, 10 dk bekletilir, günde birkaç kaşık içi lir.
Bademcik iltihabı için şifalı bitkiler ve bitkisel kürler aşağıda verilmiştir.
EBEGÜMECİ: 1 bardak suya, 10 gr ufalanmış bitki konur, 5 dk kaynatılır, ılıyınca gargara yapılır.
BÖĞÜRTLEN KÖKÜ VEYA YAPRAĞI: 1 bardak suya, 10 gr doğranmış kök veya yaprak ko nur, 5-10 dk kaynatılır, bu su ile gargara yapılır, çay gibi içilir.
ERİK YAPRAĞI: Erik yaprakları kaynatılır, suyu ile gargara yapılır.
KARADUT YAPRAĞI: 1 fincan sıcak suya, 1 fincan dut şurubu ilave edilir, sıcak olarak gargara yapılır ve yutulur. Bilhassa çocuklar için çok faydalıdır.
MEŞE MAZISI: Mazı parçalanır kaynatılır, suyu ile gargara yapılır.
TURP: Turp sıkılır, suyu buruna çekilir.
BAL: Kaynatılmış adaçayına biraz bal, biraz sirke karıştırılır, gargara yapılır.
1 bardak ılık suda 1 tatlı kaşığı bal eritilir, üzerine limon sıkılır, bununla gargara yapılır.
LAHANA YAPRAĞI : Lahana yaprağı kaynatılır, suyu ile gargara yapılır.
KENEVİR: 1 bardak kaynar suya 1 kaşık dövülmüş kenevir konur, 10 dk bekletilir, 1 günde tüketilir.
FARFARA OTU ÇİÇEĞİ : 1 bardak kay nar suya, 5 gr çiçek konur, 10 dk bekletilir, günde birkaç kaşık içi lir.
0 yorum:
Yorum Gönder