2 Mayıs 2010 Pazar

LOKMAN HEKİM ÖMER OSMAN KORKMAZDAN ŞİFA DAĞITAN BİTKİSEL KÜRLER


Gönderen : DOĞAL SAĞLIK | Tarih:12/11/2009
Son Dönemlerde, oldukça yaygın olan domuz gribinden ve pek çok farklı hastalıktan korunmak için, közlenmiş soğan kürü, bel ve boyun fıtığı için, mum kürü, romatizma iin, gül kür ve daha pek çok şifalı bitkisel kür önerisi, Lokman Hekim Ömer Osman Korkmazdan geldi.
ROMATİZMAL HASTALIKLAR İÇİN GÜL SUYU KÜRÜ
GEREKLİ MALZEMELER :
*2 tane saplı dallı gül,
*2 litre su,
*Yarım çay bardağı sirke,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Gülleri saplarıyla,dallarıyla,yapraklarıyla birlikte doğrayıp bir kaseye alın. Üzerindeki zararlı maddeleri ve kimyasalları temizlemek için, İçine biraz su koyup, sirkeyi de ekleyip 15 dakika kadar bekletin. 15 dakika sonunda, bu suyu süzün tekrar bir sudan geçirip durulanmasını sağlayın. Tencerenin içine 2 litre su koyup yıkanmış gülleri koyu. Ocakata en 20-30 dakika kaynatın. Yarım saat kaynamış gülleri demlenmeye bırakın ve süzüp çay gibi için.
* İç çamaşırlarınızın ve yatağınızın- yorganınızın yünden olmasına dikat edin.
BEL VE BOYUN FITIĞI İÇİN MUM KÜRÜ
GEREKLİ MALZEMELER :
*1 çay bardağı hakiki zeytinyağı,
*20 cc badem yağı,
*20cchint yağı,
*150-200 gr.Mum,
HAZIRLANIŞI : Mumları tencerenin içine koyup ocağa alın. Üzerine zeytin yağını,hint yağını ve badem yağını da ilave ederek, kısık ateşte erimeye bırakın. Eriyen mumları, genişce cam bir kaba dökün.soğuduktan sonra, bıçakla yada spatula yardımı ile mumları kaptan çıkartın.,1 veya 2 tane sıcak su dolu sıcak su torbasının üzerine bir naylon serin üzerine soğumuş ve kalıp haline gelmiş mumu koyun. Fıtıklı bölgenin üzerine yerleştirin. Üzerini, sıcak havlu ile örtüp, 30 dak bekleyin. Ardından da tantum jel sürün. Bu işllemi, düzenli olarak her gün uygulayın. Düzenli uygulama sonucunda, çok fayda sağlayacak bir kürdür.
ÖNEMLİ UYARI : Eğer şeker hastalığınız var ise, limonun iç kısmını sakın yemeyin. Sadece kabuğunu tüketin.
* Limonun çekirdeğini de sakın yutmayın. Zarar verici özelliği vardır.
* Tansiyonunuz düşük ise, limonun kabuğunu yemeyin. Greyfurt, sizin için daha uygun bir besindir.
ZEYTİN ÇEKİRDEĞİ KÜRÜ : Reflüsü olanlar, her sabah kahvaltısında yediğniz zeytinlerin çekirdekleriniş atmayıp kahvaltının sonunda 1-2 yudum su ile en az 3 (7-8 adete kadar olabilir) tanesinin çekirdeklerini yutun. Bu uygulamayı peygamber efendimizin de uyguladığını söyleyen lokmana hekim, çekirdeklerin mide ve bağırsaklara zarar vermediğini,midenin çekirdekeri oldukça kolay hazmettiğini de sözlerine ekledi.
LİMON KÜRÜ : Limon da tıpğkı soğan gibi, bağışıklık sistemi kuvvetlendiren besinlerden birisidir. Limonu yıkayın ve kabuğuyla birlikte tüketin.
ELMA SİRKESİ KÜRÜ : 1/2 su bardağı suyun içine, 2 yemek kaşığı elma sirkesi koyup hergün için. Bu karışım sizin bağışıklık sisteminizi güçlendirecek,kemik sağlığınıza faydalı olacak,karaciğer yağlanmasına faydalı,siroza ve hazımsızlığa karşı faydalı olacaktır.ayrıca domuz gribine karşı da oldukça faydalıdır.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEK VE HASTALIKLARA KARŞI KORUNMAK İÇİN KÖZLENMİŞ SOĞAN KÜRÜ
Bağışıklık sistemini, kuvvetlendirmenin en doğal yolu, közlenmiş soğan yemektir, diyen Lokman Hekim, soğanı kaynatıp, suyunu içmeyi kesinlikle önermiyor. Kabuğu ile birlikte közlenen soğanı, yemeklerden önce veya yemeklerle birlikte yiyebilirsiniz. Közlenmiş soğan kürü, Şeker hastalarına,romatizma hastalarına ve bütün gribal hastalıklara domuz gribi de dahil,şifalıdır.
Sık yoculuk yapan kişilerde de yorgunluğu gidermek için, oldukça faydalıdır

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder