28 Mart 2010 Pazar

ÖMER COŞKUN HEMOFİLİ HASTALIĞI İÇİN ŞİFALI BİTKİLER


Ömer coşkun, hemofili olarak adlandırılan hastalık için, çok yararlı olan doğal formüller önerdi. bu formüle geçmeden önce, sizlere kısaca, hemofili hastalığından bahsetmek istiyoruz.
HEMOFİLİ HASTALIĞI NEDİR ?
Hemofili hastalığı, kuşaktan kuşağa, genetik yol ile geçen, kanın pıhtılaşmasının az olması anlamına gelir. Doğumsal ve kalıtımsal bir hastalıktır. Herhangi bir kanser türü ile bağlantısı bulunmayan hemofili hastalığı, bulaşıcı değildir.
ÖMER COŞKUN HEMOFİLİ HASTALIĞI İÇİN İNCİR KÜRÜ;
* Zeytin yağında beklemiş incir akşamda bir bardak zeytin yağının içerine 4 parçaya bölünmüş inciri koyup sabah yedirebilirsiniz bu tedavi sürecine 4 ay boyunca devam edebilirsiniz.
ÖMER COŞKUN ISIRGAN TOHUMU KÜRÜ;
* ısırgan tohumudur, ısırgan tohumu bir çay kaşığı kadar havanda döverek verebilirsiniz ısırgan tohumunu hakiki balla veya pekmezle karıştırabilirsiniz.
ÖMER COŞKUN KAPARİ KÜRÜ ;
* Kapariyi hergün günde 3 veya 4 adet yedirebilirsiniz.


[ ... ]

CENTİYANE(YILAN OTU



centtiyane (yılan otu )karedeniz bölgesinde ve uludag da yetişen bir metreye kadar olan boyu
geniş yapraklı olur ve kalınca kökleri olan bir bitkidir yılan otu
kökü acı ,ici sarı ,ve dış bölgesi esmer dir.
Hamile kadınlar kullanır ve sarı veya mavi renkte olan bitkilkeri vardır.

FAYDASI
İştah acar ,artırır. hazımmı kolaylaştırıcı özelligi vardır.
ateş düşürür,vucuda kuvet verir mide zafiyetini ve ekşimesini giderici özelligivardır.kansızlıkta faydası oluyor.
[ ... ]

ÖMER COŞKUNDAN ŞİFALI BİTKİLER


HEMOFİLİ HASTALIĞI NEDİR
Hemofili hastalığı, kuşaktan kuşağa, genetik yol ile geçen, kanın pıhtılaşmasının az olması anlamına gelir. Doğumsal ve kalıtımsal bir hastalıktır. Herhangi bir kanser türü ile bağlantısı bulunmayan hemofili hastalığı, bulaşıcı değildir. bu ciddi hastalık üzerine, Ömer Coşkunun önermiş olduğu bitkissel tedavi;
ÖMER COŞKUN ISIRGAN TOHUMU KÜRÜ;
* ısırgan tohumudur, ısırgan tohumu bir çay kaşığı kadar havanda döverek verebilirsiniz ısırgan tohumunu hakiki balla veya pekmezle karıştırabilirsiniz.
ÖMER COŞKUN KAPARİ KÜRÜ ;
* Kapariyi hergün günde 3 veya 4 adet yedirebilirsiniz.
ÖMER COŞKUN HEMOFİLİ HASTALIĞI İÇİN İNCİR KÜRÜ;
* Zeytin yağında beklemiş incir akşamda bir bardak zeytin yağının içerine 4 parçaya bölünmüş inciri koyup sabah yedirebilirsiniz bu tedavi sürecine 4 ay boyunca devam edebilirsiniz.
[ ... ]

25 Mart 2010 Perşembe

BİTKİSEL ÇAYLAR VE FAYDALARI


Şifalı bitkilerle hazırlanan, bitkisel çaylar, şifa dağitıyor. bu yazımızda, sizlere, en çok şifa dağıtan ve sıklıkla kullanılan bitkisel çaylar ve faydalarından bahsetmek istiyoruz.
MESİR ÇAYI :
* Bağışıklık sistemini güçlendirir.* Kan arttırmada.* Cinsel gücü arttırıcı, iştah açıcı,hücre yenileyici ve enerji kaynağı olup binbir derde deva dır.
MELİSA ÇAYI :
* Kalp atışı düzensizliklerinde.* Çarpıntı ve sıkıntıyı gidermede.* Kalp ve beyin damar tıkanıklığında.
CİVANPERÇEMİ (AÇELYA) ÇAYI :
* Mide ağrılarında.* Mide ve basur kanamalarında.* Mayasıl ve ülserde.* Yara iyileştirmede.* Prostat’ta.
ISIRGAN ÇAYI :
* Hücre yenilemede, yara iyileştirmede.* Kanı temizlemede.* Radyoaktif maddeleri vücuttan atmada.* Mide ve bağırsak kanamalarını gidermede.* Kemik yapısını güçlendirmede.
PAPATYA ÇAYI :
* Soğuk algınlığında.* Spazm çözmede.* Bağırsak çalıştırmada ve mideyi kuvvetlendirmede.
IHLAMUR ÇAYI :
* Soğuk algınlığında.* Spazm çözmede.* Vücudu yumuşatmada .* Bağırsak çalıştırmada.
ADA ÇAYI :
* Hazmı kolaylaştırmada, sindirimi arttırmada.* Gaz söktürmede.* Tüm vücutta iltihap kurutmada.* Yara iyileştirmede.
DEFNE ÇAYI :
* Bronşit ve astım iyileştirmede.* Balgam söktürmede.* Kemik yapısını güçlendirmede.* Demir eksikliğini gidermede
ÖKSEOTU (BURÇ) ÇAYI:
* Damar tıkanıklıklarını gidermede.* Karaciğer rahatsızlıklarında.
FUNDA ÇAYI :
* Sindirimi kolaylaştırmada.* Vücuttaki yağları eritmede ve zayıflatmada.
SİNAMENKİ ÇAYI :
* Mide ve bağırsak gazlarını gidermede.* Bağırsakları çalıştırmada.
REZENE ÇAYI :
* Mide ve bağırsak gazlarını çözmede.* Kalbi kuvvetlendirmede.* Göz rahatsızlıklarını gidermede.
GÜLHATMİ ÇAYI :
* Soğuk algınlığı, boğaz ağrıları.* Astım ve bronşitte.* Mide ve bağırsak ağrılarını gidermede.
BODUROTU ÇAYI :
* Kuvvet ve güç vermede.* Yara iyileştirmede.* Karaciğer rahatsızlıklarında.* Basur, sedef, egzamada
BEBE ÇAYI :
* Hazmı kolaylaştırmada.* Bağırsakları beslemede.* Bağırsak gazlarını gidermede.


[ ... ]

BİTKİ ÇAYLARI VE FAYDALARI


Bitki çayları da, tıpkı, şifalı bitkiler gibi, şifa dağıtıyor. bitki çayları sayesinde, pek çok sorununa, alternatif tedavi bulan insanlar, azımsanamayacak kadar çok. Bazı bitki çayları ve faydaları, aşağıda verilmiştir.
KUŞBURNU ÇAYI :
*C ve B vitamini eksikliğinde, eksikliğinde, Dişeti kanamalarında, Romatizma ve tırnak kırılmalarında, Cildi güzelleştirmede, Mideyi kuvvetlendirmede fayda sağlar.
ÇÖRTÜK ÇAYI :
* Vücut iltihaplarında, Romatizmada, Enfeksiyonlarda fayda verir.
KEKİK ÇAYI :
* Antiseptiktir, Hazmı kolaylaştırmada, Sindirimi arttırmada, Soğuk algınlığını gidermede,Parazit düşürmede yararlıdır.
ZEYTİN YAPRAĞI ÇAYI :
* Kolestrol ve tansiyonu düzenlemede, Damar tıkanıklığını gidermede, Kemik yapısını güçlendirmede faydalıdır.
MERSİN ÇAYI :
* Hormon düzenlemede, Bronşitte,Mideyi kuvvetlendirmede, Cilt temizliğinde, İshali gidermede ve böbreklerdeki kumları dökmede yarar sağlar.
ACI OT ÇAYI :
Yara iyileştirmede,Hücre yenilemede,Kanı çoğaltmada yayarlıdır.
EBEGÜMECİ ÇAYI :
* Soğuk algınlığı, Astım, bronşitte, Bağırsak çalıştırmada, Mideyi yumuşatmada fayda sağlar.
KARABAŞ ÇAYI :
* Baş ağrısında, stres ve depresyonda, Beyin rahatsızlıklarında, Kalp atışı düzensizliklerinde, Kalp ve beyin damar tıkanıklıklarında.
NANE ÇAYI :
* Hazmı kolaylaştırmada, Sindirimi arttırmada, Mide ve bağırsak gazlarını gidermede çok faydalıdır.
KANTARON ÇAYI :
* Mide ve bağırsak gazlarını çözmede, Yara iyileştirmede faydalıdır.
[ ... ]

24 Mart 2010 Çarşamba

SİĞİLLER İÇİN ŞİFALI BİTKİLER


Etkeni, HPV adı verilen bir virüs olan siğiller, deride, çok sık rastlanılan, bir enfeksiyon çeşitidir. Deride oluşan iyi huylu selim tümörlerdir. Vücudumuzun herhangi bir yerinde ortaya çıkabilir. siğlleri için fayda sağlayan, birkaç bitkisel yöntemden bahsetmek istiyoruz sizlere.
SİĞİLİN BİTKİSEL TEDAVİSİ ;
*Ada soğanı ezilerek siğil üzerine konur.
*Siğil, semizotu İle oğulursa şifa bulur.
*Soğan tuzla dövülerek siyil üzerine konur.
*Söğüt külü ve sirke hamur yapılır, siğil Çizerine konur.
*Kavak ağacının külü, hamur yapılır, siğil üzerine konur.
*Siğili olana geyik boynuzu külü yalatılır.
*İncir ağacının kurumuş dalı yakılarak üç dört defa siyil yakılırsa mutlaka şifa verir.
*Bir parça asma veya söğüt çubuğu ortasından kesilir. Akan sıvı siğillerin üzerine sürülür.
*Bir avuç siğil otu yaprağı ve sapı ezilerek suyu çıkarılır. Bununla siğiller günde 3 kere ovulur.
*Bir kahve fincanı soğan suyuna 2 çorba kaşığı limon suyu ve 1 tatlı kaşığı ezilmiş kuru sarımsak konur. On dakika bekletildikten sonra bu karışıma batırılan pamuk siğilin üzerine konur. Beş dakika sonra alınıp, yerine ezilmiş sarımsaklar konur. On dakika bekletildikten sonra ılık suyla yıkanır.
[ ... ]

22 Mart 2010 Pazartesi

İDRARA SIK SIK CIKANLAR İÇİN ŞİFALI BİTKİLER.


İDRARA SIK SIK CIKANLAR İÇİN ŞİFALI BİTKİLERLE TEDAVİ .
1.Andız kökü kaynatılır ve içilir.
2.Hindistan cevizi, kestane pişirilir,ada soganı,tere otu,yenir.
3.kEREVİS ÜŞARESİ,AYRIK OTU,BAG SARMAŞIGI,YABANİ NANE,ENGİNAR,KANTORON ÇİÇEGİ İÇİLİR.
4.Biberiye ,incir hoşafı,15gr meyan kökü,safran,çilek üşaresi içilir.
5.10 gr kedi otu kaynatılır ve içilir.
[ ... ]

AĞIZ VE GIRTLAK KANSERİNDE FAYDA SAĞLAYAN ŞİFALI BİTKİLER


Ağız ve gırtlak kanseri, en çok erkeklerde görülen kanser türleridir. Kadınlarda görülme sıklığı, erkeklerden 2 kat daha azdır. Ağr içerisinde kızarık kabarıklıklar , yutma zorluğu ve yutkunamama gibi belirtiler, hastalığın teşhisi açından öneli belirtilerdir. Bu iki kanser türü için, fayda sağlayan şifalı bitkiler şunlardır.
Önerilen bitkilerdeki kullanım şekilleri ; Yağları sürülür ve sarılır. Suları ile gargara yapılır.
Akgünlük sakızı: Macunu yenir. Suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Badem ve yağı: Yenir, ayrıca yağı bal ve sekerle karıştırılır, hem içilir, hem sürülür.
Çörek otu: Macunu yenir. 5 gram yağı içilir. 5 gram su ile yutulur. Yağı kullanılır.
Fıstık: Yesil kabukları yenir.
Hardal (siyah) : Macunu yenir. Hülasası içilir. Yağı sürülür ve sarılır.
Isırgan otu ve tohumu: Macunu yenir. Çayı, suyu içilir ve gargara yapılır.
İncir: Suyu ile gargara yapılır.
Kızılcık: Yenir.
Kuşburnu (yabani gül) : Macunu yenir. Çayı, suyu içilir ve gargara yapılır.
Muz : Balla yenir.
Nane : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür ve sarılır.
Oğul otu (melisa) : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür ve sarılır.
Rezene : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür ve sarılır.
Sap : Suyu ile gargara yapılır.
[ ... ]

GENEL VÜCUT AĞRILARI İÇİN BİTKİSEL ÖNERİLER


Tıp dilinde. fibromiyalji olarak bahsedilen genel vüct ağrıları ve sızlamaları, yaygın vücut ağrıları ve halsizlik ile kendini gösteren bir kronik ağrı sendromudur. En belirgin özelliği yaygın “kas ağrıları”dır. Hayat kalitesinde belirgin düşüşe neden olur.
Fibromiyalji için şifalı bitkiler, oldukça fayda sağlar ve sizlere, daha kaliteli bir yaşam sürme şansı yaratır. İşte o mucize bitkilerden bazıları ;
Adasoğanı : Kökü hamurla sıvanır, fırında pisirilir, Dpliklere dizilir, gölgede kurutulur, öğütülür, balla lapası sarılır.
Akgünlük sakızı : Macunu yenir. Suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır.
Aksar (Yunanistan) : Suyu saf su ile beraber içilir.
Alpinya : Berelenmis sinirlere ve yerlere lapası sarılır.
Anason : Çayı içilir. Macunu yenir.
Arpa : Suyu sirke ile karıstırılır, cilde sürülür.
Ayı pençesi : Çayı içilir.
Badem ve yağı : Yenir, ayrıca yağı bal ve sekerle karıstırılır, hem içilir, hem sürülür.
Bal : Yenir, sifalı bitkilerle macun yapılır, serbeti içilir. Merhem gibi sürülür.
Beşparmak otu : Çayı içilir.
Biber ve fidesi : Her yemekten sonra yenir.
Büyük ebegümeci : Çayı içilir.
Çavsır otu : 2, 5 gram balla içilir.
Çiğdem (kardelen) : Çayı içilir.
Çuha çiçeği : 15 gram tohum, yaprak ve çiçeklerinin çayı içilir.
Dişotu (kürdan otu) : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Fare kulağı (sülük otu) : Çayı içilir. Yağı sürülür veya sarılır.
Fener çiçeği : Çayı içilir.
Havlıcan : Çayı içilir.
Havuç : Yenir.
Hindistan cevizi : Yağı sürülür veya sarılır.
Kabakulak otu : Zeytin yağı ile lapası sarılır.
Kantaron (sarı) : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır.
Kara kafes : Kökünden yapılan merhem sürülür.
Karabiber yağı : Ağrıyan yere masaj yapılır.
Katır tırnağı : Çiçeğinin çayı içilir.
Kekik : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır.
Kır yasemini : Yağı ile ağrıyan yerlere masaj yapılır.
Kısa mahmut (dalak otu) : Çayı içilir.
Kirpi : Yağı sürülür.
Kurt (kaplan boğan otu) : Çayı içilir. Dikkat! Çok miktarda alınırsa zehirleyebilir.
Kusburnu (yabani gül) : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Kuzgun ayağı : Macunu yenir.
Marul : Salatası yenir. Haslanarak sarılır.
Misvak : Parçalanır, zeytin yağı ile kaynatılır, süzülür, masaj yağı gibi kullanılır.
Mürsafi : Sirke ile lapası sarılır.
Pelesenk ağacı : Çayı içilir.
Pelin otu : Çayı içilir.
Sabun otu : Bol sabun otlu sıcak suya bir bez batırılır, o bez ağrıyan yere sarılır.
Sirke : Kepekle yapılan, lapası sarılır.
Söğüt (aksöğüt) : Çayı içilir.
Tavsan : Kanı sürülür.
Tuğla yağı : Su değmemis tuğla ezilir. Atesin üzerinde zeytin yağı ile kavrulur. Yağ tuğla tozuna
emdirilir. Üzerine sıcak su dökülür. Yükselen yağ kasıkla alınır. Bu yağ ağrıyan yere sürülür.
Yabani elma : İçine sakız konur, külde pisirilerek yenir.
[ ... ]

TEMREYE İYİ GELEN ŞİFALI BİTKİLER


Cilt üzerinde, yuvarlak kırmızı ve pütürlü lekeler şeklinde beliren lezyolara, kısaca temre denir. Pek çok insanı, sıkıntıya sokan, bu kırmızılıklar, yaygın bir cilt hastalığıdır. Temre için sizlere bazı bitkisel tedaviler önermek istiyoruz.
TEMRENİN BİKİSEL TEDAVİSİ ;
*müsafi ile sirke yapılarak sürülür.
*kuzu kulagı ile sirke lapa yapılarak konur.
*günlük ve ördek yagı merhem yapılarak sürülür.
*kükürt tozu konur.
*nohut yagı konur.ve sürülür.
*erik sirkeye batırılarak sürülür.
*sedef çicegi ,bal ile mayı yapılır ve sürülür.
*turp tohumu ,sirke ile lapa halinde konur.
*sarımsak külü bal ile merhem yapılır ve sürülür.
*mersin yapragı ,kaynatılır,birer badak içilir.
*çöpleme sirke ile macun yapılarak kullanılır.
*manda yagı tavuk yagı sürülür. hardal ve sirke mayı yapılarak sürülür.
*Erik sirkeye batırılarak sürülür.
*Sedef çiçeği, bal ile mayi yapılır ve sürülür
*Turup tohumu, sirke ile lapa halinde konur
*Sarımsak külü bal ile merhem yapılır ve sürülür
*Mersin yaprağı kaynatılır, birer bardak içilir
*Çöpleme, sirke ile merhem yapılarak kullanılır
*Hüsnü yusuf kökleri ve sirke merhem yapılarak sürülür.
[ ... ]

20 Mart 2010 Cumartesi

İDRAR KESESİNDEKİ İLTİHABI İÇİN ŞİFALI BİTKİLER



İdrar kesesindeki iltihabiçin bu tekibler uygulanır.
1.Semiz otu üşaresi içilir.
2.İnccir yenir.
3.Ebeğömeci üşaresi içilir.
4.Cam fıstıgı,yumurta, keci sütü,karpuz,yenilir.
5.Kişniş,tavuk suyu ile yenilir,tavuk suyu ile süt içilir,150 gr kabak cekirdegi yenir,incir badem ile beraber yenir.
[ ... ]

İDRARA SIK SIK CIKMAK İÇİN ŞİFALI BİTKİLER.


İDRARA SIK SIK CIKANLAR İÇİN ŞİFALI BİTKİLERLE TEDAVİ .
1.Andız kökü kaynatılır ve içilir.
2.Hindistan cevizi, kestane pişirilir,ada soganı,tere otu,yenir.
3.kEREVİS ÜŞARESİ,AYRIK OTU,BAG SARMAŞIGI,YABANİ NANE,ENGİNAR,KANTORON ÇİÇEGİ İÇİLİR.
4.Biberiye ,incir hoşafı,15gr meyan kökü,safran,çilek üşaresi içilir.
5.10 gr kedi otu kaynatılır ve içilir.
[ ... ]

AĞIZ VE BOĞAZ YARALARI İÇİN ŞİFALI BİTKİLER


Ağızda ve boğazda meydana gelen yaralar, Ağzın iç kısımlarında ve boğazda kenarları şişkince beyaz noktalar şeklinde görülür. İltihaplı olan bu noktalar özellikle bir şeyler yiyip içerken acı verir.
Bal : Yenir. Serbeti içilir. Macun yapılır. Merhem gibi sürülür.Bal: Bin bir derde deva olan bal her türlü yarada olduğu gibi ağız ve boğaz yaralarında da faydalıdır.
Kara Dut şurubu : Karadut şurubundan 1 fincan, 3 bardak suya ilave edilerek günde 5-6 kez gargara yapılır.
Esek marulu : Suyu burna çekilir.
Gül : Her gün ağızda bir miktar çiğnenir.
Itır çiçeği : Surubu ile gargara yapılır.
Kadın tuzluğu (sarı çalı) : Meyveleri yenir.
Kara dut : Lapası sarılır.
Kasık otu : Surubu içilir.
Kına : Sıcak su ile gargara yapılır.
Kızılcık : Yenir.
Nane : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür ve sarılır.
Meşe: Mazıları toz haline getirilip, ağız yaralarının üzerine konur.
Sinirli ot : Suyu ile gargara yapılır.
Simsek ağacı (çulak ağacı) : Suyu ile gargara yapılır.
Böğürtlen: 3 bardak suda, 3 tutam böğürtlen yaprağı yarım saat kaynatılıp soğutulduktan sonra süzülerek gargara yapılır.
Hatmi: 3 tutam hatmi, 2 bardak suda kaynatılarak, tülbentten süzülür ve gargara yapılır. 3 ? 4 damla da oksijenli su damlatılırsa daha iyi sonuç verir.
Çay: Severek tükettiğimiz içeceklerden olan çay da ağız içinde ve boğazlarda oluşan yaralara karşı etkili maddeler içerir. Nane, Anason ve Adaçayı gibi bitkilerin çayları da ağızda ve boğazda oluşan yaraları iyileştirmeye yardımcı olur.
Sarımsak: Güçlü bir antibiyotik olan sarımsak her türlü yara ve iltihaplanma da iyileşmeye yardımcıdır.
Dut: Karadut şurubundan 1 fincan, 3 bardak suya ilave edilerek günde 5-6 kez gargara yapılır.
Nar: Dört bardak suya, 4 tutam narçiçeği konup, yarım saat kaynatılır. Daha sonra bu sıvı tülbentle süzülüp gargara yapılır.
[ ... ]

17 Mart 2010 Çarşamba

BİTKİLER HAGİ DERDE DEVA


***ADAÇAYI
Mide ve bağırsak gazlarını giderir. Mide bulantısını keser. Hazım sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Kan dolaşımını hızlandırır. Kanamaları keser. Göğsü yumuşatır. Öksürüğü keser. Astım hastaları için yararlıdır. Böbrekleri çalıştırır. Sindirime iyi geliyor. Ağız, boğaz ve dişeti antiseptiği olarak kullanılıyor.

***AHUDUDU
Taze ve olgun döneminde ahududu yemek çok şifalıdır. Vücuttaki toksinleri dışarı atar, kanı temizler, kuvvet ve canlılık verir. Ayrıca, çiçeği bulup kaynatabilirseniz, bu su, hem göz hem bademcik iltihaplarında tedavi edici rol oynar.

***ALKOL
Biraz sulandırılan saf alkol her türlü yara, iltihap için ideal ilk yardım malzemesidir. Dolamalarda, apsenin oluşmasına alkol engel olur. Evdeki sinirlenmelerde, bayılmalarda alkolle masaj çarçabuk ve iyi bir sonuç almanıza yarar. Evinizde mutlaka bulundurun.

***ANASON
Hazmı kolaylaştırır. İştahsızlığı ve yemeklere karşı duyulan tiksintiyi giderir. Mide ve bağırsak gazlarını söktürür. İdrarı arttırır. Öte yandan kusmayı ve ishali keser.

***ANASON YAĞI
iştahsızlık ve uykusuzluğa iyi geliyor.

***ASMA
Yaprakları ile yapılan ilaçlar kanamayı durdurur. Vücuda kuvvet verir. Sarılığı keser. İshali durdurur.

***ATKUYRUĞU
Romatizmaya iyi gelir.

***AYRIKOTU
İdrar söktürür. Böbrek ve mesane taşlarının düşürülmesine yardımcı olur. Buralardaki iltihapları da giderir.

***AYVA
Şeker ve tanen gibi maddeler ihtiva eder. Vitamini boldur, ishal kesmek için en iyi ilaçtır. Bilhassa çocuk ishallerinde kullanılır. Hastaya günde 30 gr'dan 10 gr'a kadar ayva şurubu verilebilir. Çekirdekleri bazı ekzamalarda çok iyi sonuç verir.

***BADEMYAĞI
Küçük çocukların kabızlığında 1 çay kaşığı verilirse iyi gelir. 1 ölçü bademyağı 9 ölçü acı kuyu suyuna karıştırıldığında yanıklara karşı birebirdir. Derinin su toplamasını önler.

***BAKLA
Çiçeği ilaç olarak kullanılır. İdrar söktürücüdür. Vücuttaki zehirleri atar. Böbreklerinde taş olanlar bu ilaçtan çok fayda görür.

***BAL
Besinlerin en güzelidir. Kuvvet, canlılık verir, nekahat döneminde hastanın ayağa kalkmasına yardım eder. Kansızlığa, zayıflığa iyi gelir. Çocuklarda bağırsakları yumuşatır, kabızlığa iyi gelir.

***BROKOLİ
Kansere karşı bizi koruyan ve ömrümüzü uzatan müthiş bir sebze. Çok miktarda kalsiyum içerdiği için kemik erimesine birebir. Mineral ve demir eksikliğini gideren brokoli, vitamin deposudur. Brokoli tutkunlarında ender olarak bağırsak ve akciğer kanseri görülür, kalp dolaşım hastalıklarına da pek fazla rastlanmaz. Kadınlarda göğüs kanserini önler.

***BUZ
Türlü sebeplerden doğan bulantı ve kusmalarda, akciğer ya da mideden kan gelme halinde hastaya ufak buz parçaları yutturmak faydalıdır. Apandisitli hastaların karnına, beynine kan hücum etmiş kimselerin başına buz parçası koymak iyi gelir. Büyük baş ağrılarında da buz torbası ağrı keser. Önemli not: Buz kesesini daima ve muhakkak ki iki yün parçası arasında tutarak uygulayın.

***CİVAN PERÇEMİ
Kan dolaşımı düzensizliğine, hemoraide karşı.

***ÇAY
Bilinen özelliklerin üstüne, iyi bir idrar söktürücüdür. Hazımsızlıkları da düzeltir.

***ÇÖREKOTU
İştah açar. Vücuda kuvvet ve dinçlik verir. Hazmı kolaylaştırır. Mide ve bağırsak gazlarını söker. Koklanacak olursa baş ağrısını keser.

***DEFNE
Terletir, ateşi düşürür. Vücuda rahatlık verir. İdrar ve adet söktürür. İştah açar. Sinir ağrılarını dindirir.

***DEREOTU
Yemeklerimizin, salatalarımızın bu süsü, aynı zamanda iştah açar, kuvvet, çeviklik verir, bağırsak gazlarını giderir. Hazmı kolaylaştırır, hiç bir zararı yoktur.

***DEVEDİKENİ
Ateş düşürür. Terletir ve vücuda rahatlık verir.

DOMATES
Vitamin deposudur. özellikle A vitamini bakımından çok zengindir. Fakat içinde oksalat denen bir madde olduğundan böbreklerinde taş ve kum olanların fazla yemeleri iyi değildir.

***DUT
Beyaz dutun yaprakları idrar söktürücüdür. 7 gr. kadar yaprak 250 gr. suda haşlanıp içilirse hemen etkisi görülür. Karadut daha çok doktorlukta kullanılır. Karadut şurubu ağızda, diş etlerinde meydana gelen iltihapları iyileştirir. Bir parça hatmi çiçeğini haşlayıp içine dut şurubu konularak gargara yapılırsa bademcik iltihapları geçebilir. Küçük çocukların ağız ve diş iltihaplarında en çok kullanılan ev ilacı dut şurubudur. Yutulsa bile hiç bir zararlı etkisi yoktur.

***EBEGÜMECİ
Göğsü yumuşatır. Öksürük keser. Mide bulantısı ve kusmaları önler. Ateşi düşürüp vücuda rahatlık verir. Boğaz ve bademcik iltihaplarını giderir. Dişeti hastalıklarını tedavi eder.

***EKİNAZYA ÇAYI
Soğuk algınlığı tedavisinde kullanılır. Bakteri ve mantar enfeksiyonlarına karşı direnci arttırır.

***ELMA ÇAYI
Sinirleri ve adaleleri kuvvetlendirir. Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. İdrar söktürür. Vücuttaki zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur. Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesini sağlar. Hazmı kolaylaştırır. Kanı temizler. Kolesterolü düşürür. Kabızlığı giderir. Şeker hastalarına faydalıdır. Öksürüğü keser. Ateşi düşürür. Uçukları giderir.

***ELMA SİRKESİ
Kilo vermede yardımcı olur. Cilt sağlığında önemli rolü vardır. Hazım ve dolaşım sistemlerine faydası vardır. Vücudu temizler.

***ENGİNAR
Karaciğer ve böbrek yetersizliğinde, bunların sancılarında, sarılık ve gut hastalıklarında, aşırı şişmanlıkta, kurdeşende, romatizmada ve egzamada oldukça faydalıdır. Kan dolaşımını düzeltir. Kolesterolün neden olduğu damar sertleşmelerinde, kalp sancıları, enfarktüs, beyin kanamaları gibi rahatsızlıkların önleyicisidir.

***FESLEĞEN
Öksürüğü keser. Baş dönmesini durdurur. Arı sokmasında faydalıdır. Ağız yaralarını tedavi eder. Fesleğen kokusu, sivrisinek ve tahtakurusu gibi haşaratları kaçırır.

***FINDIK
Fındık yapraklarının 25 gramı 1 lt. suda haşlanıp içildiğinde kanı temizler.

***GELİNCİK
Nefes darlığı, astım ve bronşitte rahatlık verir. Kan tükürme ve kusmayı önler. Yanıkları iyileştirir.

***GLİSERİN
Ağızdan alındığında , bağırsakları yumuşatır. Safra yollarının tıkanıklığına iyi gelir, safra akımını kolaylaştırır. Dışarıdan kullanımında , deri çatlaklarına çok iyi gelir. 1 ölçü limon suyu, 1 ölçü kolonya ve aynı miktar gliserin karışımı deriyi yumuşatır, çatlakları giderir. Ev işi yüzünden elleri çatlayan kadınlar bu ilacın faydasını görür ve daima kullanırlar.

***GÜL YAPRAĞI
Özellikle kırmızı gülün yaprakları kullanılır. 20 gr. gül 1 lt. suda haşlanarak bir fincan içildiğinde ishali keser. Aynı su ise yapılan gargara bademciklerde, göz banyosu da gözlerdeki iltihaplara iyi gelir.

***HAVUÇ
Mutfaklarımıza kadar girmiş olan bu bitki diüretik ve stimülan etkileri ile bilinir. Ayrıca zengin bir Vitamin E ve Karoten kaynağıdır. Havuç çekirdekleri karminatif ve stimülandır. Flatulens, dizanteri ve kronik öksürükte çok faydalıdır.

***IHLAMUR
Sinirleri kuvvetlendirir. Uyku verir. Kansızlığı giderir. Böbrek ve mesaneyi temizler. Grip ve soğuk algınlığı şikayetlerini giderir. Göğüs ve bronşları yumuşatır. Kabızlığı ve barsak spazmını giderir. Saç dökülmesini önler. Dıştan lokal veya tam banyo halinde alınırsa cildi yumuşatır.

***ISIRGAN OTU
Dıştan tatbik edildiği zaman iç organlarda biriken kanı çeker. Burun kanamalarını keser. Balgam söktürür.

***ISIRGAN OTU ÇAYI
Metabolizmayı uyararak, zayıflamaya yardımcı olur. Vücudu toksinlerden arındırır. Saç derisine uygulanması kepeği ve saç dökülmesini önler.

***ISPANAK
Kalp hastalıklarına, felce, yüksek tansiyona, yaşlılığın getirdiği göz hastalıklarına, kansere, hatta psişik rahatsızlıklara karşı da etkili bir sebze.

***KABAK
Pek çok çeşidi içinden ilaç olarak kullanılan helvacı kabağıdır. Bildiğimiz kabak çekirdekleri helvacı kabağındandır. Tenya denilen bağırsak kurtlarını dökmede tuzsuz kabak çekirdeği harika bir ilaçtır. Hem çok etkin, hem de tümüyle zararsızdır. Çocuklara 40 gr. büyüklere 100gr. kabak çekirdeği verildiğinde, tenya denen sinir bozucu parazitten kolayca kurtulmaları sağlanır.

***KANTORON OTU
Ateş düşürücü ve mide ülserine rahatsızlığına yardımcı.

***KARABİBER
Karabiber, az miktarda yemekle birlikte alındığında hem iştah açar, hem hazmı tanzim eder. Ev ilacı olarak, karabiber ıhlamura karıştırılıp içilirse mide sancılarını kesmekle bire birdir. Yalnız tahriş edici olduğundan az miktarda kullanılması şarttır.

***KARANFİL
Mikropları öldürür. Ağrıları dindirir. Sinirleri uyarır. Hazmı kolaylaştırır. Koku giderir. İştah açar. Soğuk algınlığına iyi geliyor. Uykusuzluk sorununda tedaviye yardımcıdır.

***KEKİK
Bedeni kuvvetlendirir. Hazmı kolaylaştırır. Kalp çarpıntısını keser. Bağırsak iltihaplarını iyileştirir. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardım eder. Kandaki şeker miktarını azaltır. Lezzet arttırıcı yönlerinin yanı sıra sağlığa da çok yararlı bir bitkidir. 40-50 gr. kadarı 1 lt. suda haşlanıp ara sıra bir çorba kaşığı içilirse mide sularını arttırır, iştah açar. Hazmı hareketlendirir, kolaylaştırır. İçine kekik atılmış, vücudun dayanabileceği sıcaklılıktaki su ile yapılan banyo romatizma ağrılarına çok iyi gelir. Kekik çay gibi, içildiğinde göğsü yumuşatmak, öksürüğü kesmek, sinirleri yatıştırmak gibi değerli niteliklere sahiptir.

***KEREVİZ
Vitaminler içerir. Midenin işlevlerine yardımcı olur. İdrar oluşturmaya yardımcı olur. Gut hastalıklarına, romatizmaya karşı etkilidir. Kilo vermeye yardımcı olur.

***KETEN LOĞUMU
Metabolizmayı hızlandırıyor ve bağırsakları çalıştırıyor.

***KUŞBURNU
Çok yoğun vitamin zenginliği nedeniyle gözlerin dostudur. Vücuda dirilik sağlar. 100 gram kuşburnunda bir sandık portakala eşdeğer C vitamini vardır. İyi bir raşitizm ilacı, etkin bir kan temizleyicisidir. Güçlü bir kurt düşürücü ve bağırsak yumuşatıcısıdır. Mide kramplarına ve sindirim sistemi zorluklarına karşı faydalıdır. Romatizma ağrılarını gideriyor. Basur tedavisinde iyi sonuç veriyor. Selüliti engeller.

***LAHANA
Kansere karşı etkili olduğu bilinen sebzelerin başında gelir. Bol miktarda B, C ve E vitamini, potasyum içerir. Özellikle meme ve rahim kanserine karşı etkilidir. Vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar. Kandaki şeker miktarını düşürür. Sarılık ve safra kesesi hastalıkları için iyidir. Astıma faydalıdır.

***LİMON
Vitamini bol. Romatizma ağrılarını hafifletir. Gargara yapıldığında boğaz ağrılarını giderir. Ateş düşünür. Kısacası sağlık için beslenmemizin vazgeçilmez bir parçasıdır.

***MARUL
Uykusuzluğa iyi gelir. Sinirleri yatıştırır. İdrar söktürücü, iç temizleyicidir.

***MAYDANOZ
Bir demir deposudur. Genellikle taze yenen maydanozda, kalsiyum, potasyum ve A vitamini vardır. Bir tutam maydanoz, günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılar. Böbrekleri çalıştırarak idrar getirir, kan şekerini normal seviyede tutar ve kansere karşı da koruyucudur.

***MELEKOTU
Kan dolaşımını düzenler. Terletir. Kurutulmuş melekotu dövülüp başa sürülecek olursa bitleri öldürür. Astım nöbetlerine faydalıdır.

***MEYANKÖKÜ
Grip, nezle, anjin ve nefes darlığına faydalıdır. Öksürük ve balgam söktürür. Yüksek tansiyonu düşürür.

***NANE
İştah açar. Hazmı kolaylaştırır. Mide ve bağırsak gazını giderir. İshali önler. Ateşi düşürür. İyileşmeyi çabuklaştırır. Uykusuzluk, sıkıntı ve yorgunluğu giderir. Grip, soğuk algınlığı ve nezleye iyi gelir.

***ÖKSEOTU
Kalbin atışlarını arttırır. Damar kireçlenmelerinde faydalıdır. Sara ve akciğer kanamalarında kullanılır.

****PAPATYA
idrar yolları, böbrek sorunlarında.

***PAPATYA ÇAYI
Spazm çözücü, gaz gidericidir. İltihapları iyileştirir. Ülsere karşı koruyucu etkisi vardır. Ağrılı adet şikayetlerini giderir. Bağırsakları çalıştırır. Romatizma ağrılarını hafifletir. Gargara suyu halinde kullanıldığında ağız ve boğaz yaralarını giderir. Papatya suyu ile sabah akşam göz banyosu yapıldığında, çapaklar engellenir. Saça sürülüp güneşe çıkıldığında saçın rengini açar.

***PIRASA
İdrar söktürür. Mide rahatsızlığına iyi gelir. Kabızlığı giderir. Basur memeleri için faydalıdır. Böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine yardımcı olur.

***PİRİNÇ
Pirinç mutfaklarımıza kadar girmiş bir gıda maddesidir. Pirinç suyu mükemmel bir demulsent ve serinleticidir.

***REZENE ÇAYI
Kabızlığa, bal ile karıştırınca balgam söktürüyor.

***SIĞIR KUYRUĞU
Boğaz ağrısı ve soğuk algınlığında kullanılıyor.

***SİNAMEKİ
Kabızlık giderici ve sindirim artırıcı.

***SOĞAN VE SARMISAK
Yüksek tansiyon ve kalp hastalığı tehlikesini azaltırlar. Soğan, mide kanserine yakalanma riskini; sarımsak da bağırsak kanserine yakalanma riskini azaltıyor. Sarımsağın mayasında bulunan maddeler hücrelerin zarar görmesini önleyerek, vücudu erken yaşlanmaya karşı koruyor. Antibiyotik ve nefes darlığını gideren bileşimler içeren sarımsak bağışıklık sistemini de kuvvetlendiriyor. Önemli miktarda germanyum ihtiva eder. Bu element antibiyotik etkilidir, vücudun bağışıklık sistemini destekler, fiziksel dayanıklılığı arttırır. Ayrıca sarımsak kan basıncını düzenler ve kolesterolü düşürür.

***SOYA
Uzun yaşamak isteyen herkes mutlaka soya tüketmelidir. Soya, içerisinde östrojen hormonuna benzer işlev gören ve bu hormonun etkilerini sulandıran bir madde içerir ve bu da kadın bünyesi için son derece yararlıdır. Çünkü, hücre yenilenmesini hızlandıran östrojen hormonunun aşırı üretimi, göğüs, rahim ve boyun kanserine yakalanma riskini çok arttırır.

***TARÇIN
Ruhi sıkıntıları giderir. Sürmenajda faydalıdır. Kalbi kuvvetlendirir. İştah açar, hazmı kolaylaştırır.

***TERE
İştah açar. Hazmı kolaylaştırır. Bronşları temizler, öksürük söktürür. İdrar söktürür, böbrekleri ve idrar yollarını temizler.

***TURP
İştah açar. Uyarıcı, idrar söktürücü, solunum sistemindeki birikintileri atmaya yardımcı olur.

***YEŞİL ÇAY
Hücre yenileyici, vitamin, enzim ve koenzimlerden dolayı güç deposu olarak kullanılır. Sindirime iyi geliyor.

***YULAF
Çocukların hazım güçlüklerini giderir. Bedeni ve ruhi yorgunlukları giderir. Kandaki şeker miktarını azaltır. Besin değeri yüksek bir diyet ürünüdür. Dengeli bir diyet için kullanılmasında fayda vardır.

***ZENCEFİL
İştah açar. Kusmayı önler. Bağırsak bozukluklarını giderir.

***ZEYTİNYAĞI
Kolestrolü düşürür. Cilt aierjilerine iyi gelir. Kanser riskini azaltır. Kalp damar tıkanıklıklarının giderilmesinde yardımcı olur.

alıntı
[ ... ]

ZATÜRRE İÇİN ŞİFALI BİTKİLER

Tıp dilinde, pnömoni adlandırılan ve Streptokokus pnömoni bakterisinin neden olduğu zatürre (halk diliyle zatüre), bazı durumlarda, sonucu ölüm olabilecek, ciddi bir akciğer hastalığıdır. Bu bakterilerin neden olduğu her 100 zatürreden 5'i ölümle sonuçlanır. Ayrıca bu bakterilerin kanda görülmesi ve bütün vücuda yayılması ciddi rahatsızlıklara yol açar. Bunların başında menenjit gelir. Belirtileri aniden ortaya çıkabileceği gibi, kronik ve uzun süreli bir seyir de gösterebilir. Küçük çocuklarda ve yaşlılarda şiddetli seyreder ve ölüme yol açabilir.
BELİRTİLERİ:
* 39 dereceyi geçen ateş,
* öksürük,
* çoğu zaman, pas renginde olan, koyu kıvamlı balgam.
ZATÜRRE İÇİN ŞİFALI BİTKİLER ;
Çuha çiçeği : Surubu içilir.
Hatmi çiçeği (gülhatmi) : Çayı içilir.
İncir : 5 adet parçalanmış incir, kaynar suyun içinde bekletilerek içilir.
Kahkaha çiçeği : Çiçeğinin merhemi sürülür.
Kaymak : Badem veya sekerle yenir.
Kırlangıç otu (temre otu) : Taze kökünün surubu içilir. Dikkat! Çok miktarda alınırsa zehirleyebilir.
Köpeküzümü : Çayı içilir.
Limon : Suyu balla içilir.
Menekse : Çayı içilir.
Sığırkuyruğu : Çayı içilir.
Sirke : Balla içilir.
Tarçın (Çin tarçını) : Yağı sürülür.
Zeytin yağı : 4 saatte ara ile, 1 yemek kasığı içirilmelidir.
KULLANIM ŞEKLİ : şifalı bitkilerden, aç karına sabah, öğle, aksam, yatarken, çaygibi demletilir, 2 - 3 bardak balla içilir. Öğütülür bal ile macun yapılır, 1 - 2 tatlı kasığı yenir, Damıtılmış bitki suyu birer kahve fincanı içilir. 5 gram bitki yağı, 15 - 20 gram damıtılmış bitki suyu,bal ile tatlandırılır çalkalanır hülasa olarak içilir. Kaynatılır buharı içe çekilir. Yağı burun deliklerine 1- 2 damla damlatılır, göğüs bölgesine önden ve arkadan masaj yapılır ve sarılır.


[ ... ]

VAJİNAL AKINTI İÇİN ŞİFALI BİTKİLER


Kadınlarda görülen vajinal akıntılar, pek çok sebebe bağlı olarak ortaya çıkar. Bir çeşit vajina iltihabıdır. Ama,bu akıntıyı, yumurtlama döneminde görülen, fizyolojik akıntılarla karıştırmamak gerekir. Fizyolojik olmayan akıntılar, kötü kokulu, bazan kaşıntılı,koyu kıvamlı, bazen süt kesiği kıvamında olabildiği gibi bazen de köpüklü ve bol sarı-yeşil renktedir.
SEBEPLERİ : Pek çok sebebi vardır. Mantar enfeksiyonları,cinsel yolla bulaşan, hastalıklar, tampon kullanımı,vajina tümörler, vb. gibi sebeplerden ortaya çıkabilirler.
VAJİNAL AKINTI İÇİN ŞİFALI BİTKİLER
KULLANIM ŞEKİLLERİ :Şifalı bitkilerden, aç karına sabah, öğle, aksam, yatarken, çay
gibi demletilir, 2 - 3 bardak balla içilir. Öğütülür bal ile macun yapılır, 1 - 2 tatlı kasığı yenir,
Damıtılmıs bitki suyu birer kahve fincanı içilir. 5 gram yağ 15 - 20 gram damıtılmıs bitki suyu bal ile tatlandırılır çalkalanır hülasa olarak içilir.
Akgünlük sakızı : Macunu yenir. Suyu ve hülasası içilir.
Ceviz : Bir litre suda 50 gram yaprağının kaynamıs suyu kullanılır.
Çörek otu : Macunu yenir. 5 gram yağı içilir. 5 gram su ile yutulur
Hardal (siyah) : Macunu yenir. Hülasası içilir.
Helile (kara ve sarı) : Macunu yenir.
Isırgan otu ve tohumu : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Keçi sakalı : Kurutularak fitil haline getirilir, kadınlar rahim yoluyla kullanırlar.
Kusburnu (yabani gül) : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Papatya : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir.
Rezene : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir.
Sarı süsen : Çayı içilir.
Tarçın (Çin tarçını) : Çayı içilir.
Üzerlik tohumu : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.


[ ... ]